Αναρτήθηκε από: internationalaffairs1 | 27/11/2010

ΡΩΣΙΚΑ ΟΠΛΑ – ΤΟ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΟ ΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΚΟΡΝΕΤ – 27/11/2010

© Фωτογραφία: ru.wikipedia.org/Mike1979 Russia/сс-by-sa 3.0

To αντιαρματιικό πυραυλικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς Κορνέτ (Κornet) είναι ένα από τα τελευταία μοντέλα του Μηχανολογικού Γραφείου Κατασκευής Συσκευών της πόλης Τούλα.

Το Κορνέτ προορίζεται για τη προσβολή των σύγχρονων και μελλοντικών βασικών αρμάτων μάχης, μαζί και με την δυναμική προστασία τους, καθώς επίσης και των πυροβόλων συστημάτων, των οχυρωματικών εγκαταστάσεων και του έμψυχου υλικού σε σκέπαστρα. Το σύστημα Κορνέτ αποτελείται από εκτοξευτήρα και κατευθυνόμενους πυραύλους με κεφαλή κοίλου γεμίσματος ή εκρηκτική κεφαλή. Οι συσκευές κατεύθυνσης του εκτοξευτήρα, που στηρίζεται σε διπλωτό τρίποδο, έχουν αρθρωτή κατασκευή και είναι μικρού μεγέθους, κάτι που επιτρέπει τη συναρμολόγηση του συστήματος σε διάφορα μεταφορικά μέσα. Για την κατεύθυνση της βολής χρησιμοποιείται ειδικό σκοπευτικό θερμικής όρασης. Ο πύραυλος διαμετρήματος 152 χιλιοστών έχει διπλή θερμοβαρική κεφαλή κοίλου γεμίσματος ή εκρηκτική. Στην πρώτη περίπτωση εξασφαλίζεται η προσβολή των σύγχρονων αρμάτων μάχης από οποιεσδήποτε πλευρές και στη δεύτερη – η καταστροφή των ισχυρών οχυρωματικών εγκατασατάσεων από μπετόν. Η κατεύθυνση του πυραύλου σε στόχο γίνεται με τη βοήθεια του διοικητικού ημιαυτόματου συστήματος κατεύθυνσης με την χρησιμοποίηση των ηλεκτρονικών αντι-αντιμέτρων ακτίνων λέιζερ. Ένα αντιαρµατικό πυραυλικό σύστηµα Κornet-E (εξαγωγική παραλλαγή) είχε χρησιμοποιηθεί στις πολεμικές επιχείρησεις ανάμεσα στο Στρατό του Ισραήλ και την Χαζμπολάχ στο Νότιο Λίβανο το 2006. Οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί έπιασαν μερικούς εκτοξευτήρες και αχρησιμοποίητους πυραύλους. Η Χαζμπολάχ πήρε αυτό το Κορνέτ-Ε μάλλον από τη Συρία, όπου είχε σταλεί επίσημα. Το Ισραήλ αναγνώρισε την προσβολή 46 τανκς του Merkava από τα πυρά του εχθρού σ΄αυτή τη σύγκρουση.

Εκτός από τον ρωσικό Στρατό, με συστήματα Κορνέτ-Ε είναι εξοπλισμένοι οι Στρατοί της Αλγερίας, της Ελλάδας, της Ινδίας, της Ν. Κορέας και του Περού.

πηγή: «Η Φωνή της Ρωσίας» .

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες