Αναρτήθηκε από: internationalaffairs1 | 23/09/2011

ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ – 23/9/2011


Είναι σημαντικό γιά τους Ελληνες πολίτες που ανησυχούν γιά το μέλλον αυτής της χώρας, ν΄ακούν τον τούρκο πρωθυπουργό να παρεκτρέπεται.Μπορούν έτσι να κατανοήσουν καλύτερα ότι η γειτονική μας χώρα κάνει σοβαρότατα λάθη λόγω της αλαζονείας των ηγετών της.Η σχέση μας με την Τουρκία, είναι απόλυτα διαχειρίσιμη αρκεί ν΄απαλλαγούμε από το καρκίνωμα της κομματοκρατίας.

Η Τουρκία στην πραγματικότητα, δεν έχει στρατηγική σε ότι αφορά την εξωτερική της πολιτική.Πιστεύει ότι έχει.Και βασίζει αυτή την πίστη της στην υποτιθέμενη δύναμη της(οικονομική, πληθυσμιακή,στρατιωτική).Στην πραγματικότητα, η μόνη δύναμη της είναι ο πληθυσμός της.Αλλά κι΄αυτή η δύναμη είναι σχετική γιά μιά χώρα όπου το ένα τρίτο του πληθυσμού της αποτελείται από εχθρικές μειονότητες.
Είναι σημαντικό γιά την χώρα μας να συνεχίσει η Τουρκία να τρέφει τις ψευδαισθήσεις της περί περιφερειακής δήθεν δύναμης.Οσο τρέφει αυτές τις ψευδαισθήσεις, η Τουρκία θα είναι ευάλωτη, διότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει το μοιραίο λάθος.

Θα επανέλθω στο θέμα.Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μελετήσουμε το σενάριο πολέμου μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.Θα το επιχειρήσω με την πρώτη ευκαιρία.
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=421422

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες