Αναρτήθηκε από: internationalaffairs1 | 30/10/2008

ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ 50 ΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ MAASDRIEL ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ 44%

Βρήκα ενδιαφέρουσα την είδηση ( καθώς και τα σχόλια σοβαρά και αστεία που την συνόδευαν), η οποία δημοσιεύτηκε στον διεθνή τύπο στις 28/10/2008, και σκέφτηκα να σας την παρουσιάσω, ώστε να δώσω ένα τόνο χαρμόσυνο και ελαφρύ στο ιστολόγιο, τουλάχιστον για σήμερα.

Δεν ξέρω αν ο τρόπος μέτρησης και το δείγμα στην συγκεκριμένη περίπτωση στέκουν επιστημονικά, ώστε η είδηση αυτή να έχει μια ουσιαστική βάση.

Το γεγονός είναι πάντως ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται στα μέσα ενημέρωσης υποτιθέμενη άμεση σχέση μεταξύ διακοπής ρεύματος μεγάλης διάρκειας ( η διακοπής των τηλεοπτικών μεταδόσεων μεγάλης διάρκειας ) και σημαντικής αύξησης των γεννήσεων σε ποσοστό. Κατά συνέπεια κάποια δόση αλήθειας πρέπει να υπάρχει ως προς αυτή την σχέση. Επιπλέον φαίνεται εκ πρώτης όψης πειστικό και σ’εμάς, δηλαδή τον πολύ κόσμο.Δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις, οπότε κάνεις έρωτα.

Υποθέτουμε ότι δεν είναι θελημένη η γέννηση αρχικά, υπάρχουν οι προφυλάξεις που προσφέρει η επιστήμη στην εποχή μας, αλλά όλο και κάποιοι-κάποιες δεν θα πάρουν τα αντισυλλληπτικά τους εκείνο το βράδυ, οπότε έρχεται η εγκυμοσύνη. Αφού έρθει η μη επιθυμητή εγκυμοσύνη, όλο και κάποια ζευγάρια θα αποφασίσουν να κρατήσουν το παιδί τελικά, οπότε αν αυτό γίνει σε μεγάλη κλίμακα, εκτοξεύεται το ποσοστό γεννήσεων μετά από 9 μήνες. Κάπως έτσι θα πρέπει να λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός.

Το θέμα αυτό προσφέρεται για σχολιασμό, σοβαρό και αστείο μέσα από πολλές και διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Το θέμα της γεννητικότητας η της υπογεννητικότητας αφορά τις Διεθνείς Σχέσεις και τις επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό.

Μέχρι τώρα, όλα τα μέτρα που λήφθηκαν (με εξαίρεση τα μέτρα της Κίνας ) ούτε αύξησαν τις γεννήσεις στον ανεπτυγμένο κόσμο, ούτε μείωσαν τις γεννήσεις στις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Κι ’όμως, ολ’ αυτά τα μέτρα, υποτίθεται ότι τα συνέλαβαν και τα εφάρμοσαν ειδικοί.

Διαβάζοντας αυτή την μικρή είδηση, φαίνεται ότι η φαντασία μου ξεφάντωσε, και το βράδυ εκείνης της ημέρας είδα ένα όνειρο

. Στο όνειρο αυτό, ο ΟΗΕ, αποφάσισε να δοκιμάσει σε μεγάλη κλίμακα αυτή την σχέση μεταξύ διακοπής ρεύματος και αύξησης των γεννήσεων .Δοκίμασε όμως και σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, τυχόν σχέση μεταξύ ηλεκτροδότησης μεγάλων περιοχών του πλανήτη και δωρεάν διανομής τηλεοράσεων και μείωσης των γεννήσεων.

Και το πείραμα αυτό σε μεγάλη κλίμακα, πέτυχε τόσο στις ανεπτυγμένες χώρες όσο και στις χώρες του τρίτου κόσμου! Και άρχισε πλέον να δίδεται ουσιαστική λύση σε σειρά προβλημάτων του πλανήτη όπως η φτώχια , η πείνα, η έλλειψη πόσιμου νερού, η υγιεινή, οι επιδημίες,. Σταθεροποιήθηκε η πληθυσμιακή σχέση μεταξύ των χωρών, και μειώθηκε ο αριθμός των οικονομικών μεταναστών.

Στις ανεπτυγμένες χώρες, άρχισαν και πάλι να ανοίγουν νέα σχολεία, άρχισε να φαίνεται πλέον μια ουσιαστική λύση για τα συνταξιοδοτικά ταμεία, άρχισε και πάλι να αυξάνεται η κατανάλωση, και υποχώρησαν τα ξενοφοβικά αισθήματα και οι συμπεριφορές.

Όταν ξύπνησα, ένοιωσα μια ευφορία, διότι έστω και κατά την διάρκεια αυτού του ονείρου, είχα δεί την επίλυση τόσων πολλών και σύνθετων προβλημάτων.

Γι αυτό μ’άρεσε πάντα η φαντασία. Είναι πηγή έμπνευσης για το ανθρώπινο πνεύμα και πολύ συχνά μπορεί να οδηγήσει σε απίστευτες καινοτομίες στην πραγματική ζωή.

Ελπίζω να σας άρεσε το όνειρο μου

Internationalaffairs1


Σχολιάστε

Kατηγορίες